Over mij

Over mij

Petra Jeras

Even voorstellen

Ik ben Petra Jeras, mijn hart gaat uit naar verse, pure en bij voorkeur lokale ingrediënten. Vanuit mijn interesse voor koken ben ik een aantal jaren geleden een kookcursus gaan volgen in België bij Spermalie. Hier heb ik met veel plezier een aantal jaren gekookt en mijn diploma behaald. 

Vervolgens kwamen de aanvragen vanzelf: “Petra kan jij een zakenlunch verzorgen? We hebben een feestje wil jij de hapjes regelen?”. Zo werd het steeds een beetje serieuzer en was het tijd voor een officiële inschrijving bij de kamer van koophandel. 

Nu vind ik het ondertussen tijd voor een eigen website, zodat mensen kunnen zien waar ik voor sta.

De keuken

Alle gerechten maak ik in mijn keuken aan de Korendijk te Middelburg. Deze moderne keuken met uitzicht op het centrum van Middelburg is van alle gemakken voorzien. 

Zo heb ik de beschikking over diverse koelkasten en ovens en heb ik een groot fornuis waar ik de gerechten bereid. 

Veel werkruimte is er aanwezig zodat ook het koken voor grote gezelschappen tot de mogelijkheden behoort.

Meer weten over catering Puur Zeeland

De volkstuin

De gerechten van Puur Zeeland staan voor feestelijk eten met pure, verse ingrediënten. In Middelburg heb ik bij de volkstuinvereniging Kweeklust een eigen tuin. 

 Op dit prachtige stukje grond in Middelburg kweek ik vele groentes en fruit, die ik het liefst direct verwerk in mijn gerechten. Niks komt kant-en-klaar of uit een pakje of zakje, elk gerecht wordt vers in mijn keuken met fantastisch uitzicht aan de Korendijk gemaakt. 

 In mijn keuken wordt een mix van originele gerechten gemaakt, -zowel traditioneel als modern- met als basis altijd de seizoenen. Slow food, puur en eerlijk, gebaseerd op authenticiteit en puurheid.

Reizen

Door mijn reizen door Azië, Australië, Nieuw Zeeland, USA en Zuid-Europa vroeg ik telkens de locals om hun goed bewaarde tips, recepten en hotspots. 

Ik vind het een sport om de best bewaarde adresjes voor streetfood, tapas en anti-pasti te achterhalen én nog beter zelf te testen.

Heb je zelf een gerecht dat je graag op het menu ziet verschijnen? Bespreek het met me en ik ga voor je aan de slag!

Passie

Mijn passie voor koken deel ik graag met anderen, praten over eten vind ik heerlijk. Op mijn volkstuin kweek ik nieuwe groentes, bloemen en fruit die in de keuken worden getest. 

In mijn vrije tijd lees ik graag in kookboeken of speur ik op het internet naar nieuwe recepten of foodblogs.  Op vakantie test ik graag de lokale gerechten en ga ik op zoek naar de lokale ingrediënten. 

Deze inspiratie van mijn verre reizen dichtbij in combinatie met de inspiratie uit mijn eigen gekweekte producten uit de volkstuin maken de gerechten van Puur Zeeland uniek.